Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt

Voorkant Als je hebt gehoord, nieuwHet boek voor een waardevolle tijd.

Steeds meer mensen krijgen tegenwoordig van hun arts te horen dat ze niet meer beter zullen worden. Meestal is kanker de oorzaak, maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld a.l.s. of een ernstige hartaandoening. Tegelijk groeien de medische mogelijkheden om het leven van ongeneeslijk zieke mensen te verlengen, mét behoud van kwaliteit.
Verlenging van de voorlaatste fase van het leven leidt aan de ene kant tot onzekerheid en angst, aan de andere kant tot hoop en verlangen. Leven in de wetenschap dat je toekomst korter is dan je had gehoopt, is een hele opgave. Hoe geef je kwaliteit, inhoud en betekenis aan de tijd die je nog hebt? Hoe kun je enerzijds met twee benen in het leven staan en genieten waar het kan, terwijl je aan de andere kant tijd besteedt aan het afronden, aan het rondmaken van je levensloop?

“Ik ben bijzonder blij dat dit boek er is. Het staat vol informatie, inspiratie en ervaringen. Ik ben er zeker van dat de inhoud veel, heel veel mensen zal steunen om, hoe lang of hoe kort hun leven nog is, bewust en voluit te leven. Het zal helpen van deze moeilijke periode iets kostbaars te maken.”  Marcella

Al 20 jaar hou ik me intensief bezig met de begeleiding van mensen met kanker of een andere levensbedreigende aandoening. Door mijn werk als psycho-oncologisch therapeut heb ik inmiddels veel ervaring met het ondersteunen van mensen die te horen hebben gekregen dat zij niet meer beter zullen worden. Dit boek is geschreven vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid bij mensen in deze levensfase en ik hoop hen hiermee op een aanvullende manier te kunnen ondersteunen. Om iets meer te lezen over de ontstaansgeschiedenis van het boek: kijk hier.

Bestel het boek ‘Als je hebt gehoord dat je niet meer beter wordt’ voor jezelf of iemand anders. De prijs is € 24,99. Het boek is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel en via deze link bij de Van Engelen Stichting.
Als je graag wat folders van het boek wilt hebben voor je wacht- of spreekkamer, kun je die ook bij de stichting bestellen.